TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît de mult au avut de suferit artiștii și organizatorii de concerte din cauza pandemiei

Artiștii și organizatorii de concerte din Moldova au devenit ostatecii pandemiei COVID-19 în aceiași măsură. Ei au fost nevoiți să transfere concertele pentru o altă perioadă și dacă e să vorbim despre greutățile și pierderilor lor financiare, atunci unii au suferit într-o măsură mai mare, alții – mai mica.

Despre aceasta într-un interviu pentru Noi.md a declarat directoarea agenției de concerte Gala Star Reality, Anghelina Juleva.

”Artiștii și organizatorii s-au pomenit într-o situație similară în această perioadă de pandemie. Cu toții am devenit ostatecii ei. Desigur, ne vedem nevoiți să transferăm concertele pentru alt timp, și artiștii ne înțeleg. Dar cum altfel? Unii au suferit într-o măsură mai mare, alții – mai mică. Spre exemplu, unii au reușit să achite în totalitate onorariile pentru viitoarele concerte. Iar la transferarea lor pentru anul 2021 nimeni nu a restituit aceste sume, fapt care a creat gropi financiare mari”, a declarat Anghelina Juleva.

”Însă eu, ca organizator, probabil am suferit cel mai puțin, slavă Domnului, deoarece aveam pentru această perioadă preconizat un singur concert, nu foarte scump, la care biletele costau între 100 și 400 lei. Unde mai pui că artistul este un prieten de-al meu, nu foarte cunoscut, pentru ca toate zilele lui să fie planificate, așa că noi la telefon am convenit cu privire la transferarea concertului său. Cum s-ar spune, am scăpat ieftin. Dar pot spune că unii dintre organizatorii moldoveni au suferit pierderi mari. La general vorbind, în activitatea noastră există trei cuvinte nefaste – ilogicitate, incertitudine, confuzie.

Vorbind despre perspectivele de a organiza concerte online, ca o ieșire din situație în timpul pandemiei și de venituri suplimentare, Anghelina Juleva a spus că a cugetat asupra acestui aspect, a vorbit cu mulți colegi.


”Am ajuns la concluzia că e puțin probabil ca concertele online să fie o ieșire din situația creată. La un concert life nu întotdeauna reușești să vinzi un bilet de 500 lei, dar tu vrei ca lumea să cumpere bilete pentru un concert online? Puțin probabil. În Rusia artiștii au încercat deja – au avut loc mai multe concerte online. Și? Oamenii nu dau bani pentru așa ceva…”, a menționat ea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load