COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bărbații din Hollywood obțin cu 1 milion de dolari mai mult pentru roluri de lider decît femeile

Bărbații din Hollywood obțin cu 1 milion de dolari mai mult pentru roluri de lider decît femeile

Economiștii au descoperit că vedetele de sex masculin de la Hollywood cîștigă în medie cu 1,1 milioane de dolari mai mult pe film decit vedetele feminine. Despre acest 15 septembrie, scrie The Guardian.

Cercetătorii de la universitățile din Huddersfield, Wisconsin și Lancaster au analizat datele salariale pentru 246 de bărbați și femei care au jucat în 1.343 de filme de la Hollywood din 1980 pînă în 2015. În medie, interpreții de top sînt plătiți cu 56% (2,2 milioane dolari pe film) mai puțin decît bărbații.

Economiștii au remarcat că această diferență a rămas stabilă timp de 35 de ani: indicatorii actuali nu sInt aproape diferiți de datele din 1980. Salariile actorilor și actrițelor pot varia în funcție de mai mulți factori: cantitatea de încasări ale box-urilor din tablourile anterioare cu participarea lor, disponibilitatea premiilor și popularitatea pe rețelele de socializare. Avînd în vedere aceste caracteristici, diferența de salarii este redusă la 1,1 milioane dolari (aproximativ 20%). În plus, mărimea taxei este afectată de genul imaginii: în filmele de acțiune, actorii primesc cu 1,8 milioane de dolari mai mult decît actrițele. Vârsta joacă și un rol: conform statisticilor, actrițele de peste 50 de ani cIștigă cu 4 milioane de dolari mai puțin pentru un film decât actorii de aceeași vIrstă.


În 2019, potrivit Forbes, cea mai bine plătită actriță a fost Scarlett Johansson: a câștigat 56 de milioane de dolari. Clasamentul celor mai plătiți actori din lume a fost condus de Dwayne Johnson. În ultimul an, el a cIștigat aproape de două ori mai mult decIt Johansson - 89,4 milioane USD.

Actrițele de la Hollywood încearcă de câțiva ani să atragă atenția asupra unei remunerații inegale pentru munca la fel de performată. În 2015, din cauza unui atac de hackeri la Sony Pictures Entertainment, informații despre salariile actorilor filmului „American Scam” au intrat pe domeniul public. Principalele roluri din film au fost jucate de Christian Bale, Bradley Cooper și Amy Adams, toate petrecând în platou aproximativ 45 de zile. Bale și Cooper au primit 2,5 milioane USD și 9% din comisioane, în timp ce Adams a primit 1,25 milioane USD și 7% din taxe. Ulterior, Adams a recunoscut că știe despre diferența salariilor, dar nu a certat cu compania, pentru că a înțeles că va fi înlăturată în condițiile lor sau deloc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load