X 

Tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor

18 noi. 04:30   Sănătate
970 2

Te enervezi ușor și ți-e greu să te stăpînești? Spui lucuri pe care apoi le regreți și ai vrea să te stăpînești în fața celor dragi și a colegilor de serviciu? Află cîteva tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor. Astfel, vei fi mai calmă și mai fericit și toată familia va fi mulțumită.

Tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor. Respiră adînc

Dacă practici respirația controlată, ai putea să-ți stăpînești mai ușor nervii. Respirația adîncă încetinește pulsul, stabililizează tensiunea și relaxează întregul corp.

Această tehnică de relaxare ia doar cîteva minute și te va ajuta de cîte ori te enervezi sau te simți stresată.

Pune mîinile pe abdomen.Inspiră adînc pe nas și încearcă să–ți menții abdomenul relaxat în acest timp.Ține–ți respirația pentru cîteva secunde. Expiră încet pe gură. Repetă procesul pînă cînd simți că îți poți stăpîni mînia.


Tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor. Relaxarea progresivă a mușchilor

Relaxarea progresivă a mușchilor este o altă tehnică de relaxare utilă pentru a–ți stăpînii nervii. Te vei concentra pe încordarea și relaxarea diverselor grupe de mușchi. Acest procedeu te va face să nu te mai gîndești la motivele pe care le ai ca să te enervezi.

În plus, reduce anxietatea și tensiunea. Dacă o practici seara, îți poate induc un som liniștit.

Stai într-un loc liniștit și confortabil. Concentrează-te pe o anumită grupă de mușchi. În timp ce inspiri adînc, încordează acea grupă de mușchi cît de tare poți.Menține tensiunea timp de cinci secunde. Expiră rapid și relaxează mușchii. Fă o pauză de aproximativ 15 secunde, după care reia cu o altă grupă de mușchi. Continuă pînă te simți relaxată.

16
3
2
7
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?