COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Oamenii de știință au anunțat două condimente care contribuie la arderea grăsimii din burtă

13 iun. 22:00   Sănătate
2092 0

Oamenii de știință din Statele Unite și Canada au propus o modalitate de a scăpa de grăsimea viscerală folosind condimente picante, ghimbir sau ardei iute, scrie Express.

Eforturile de a scăpa de grăsimea viscerală, grăsimea albă din abdomen care se acumulează în jurul organelor, cel mai adesea se rezumă la o dietă și evitarea anumitor tipuri de alimente.

Dar oamenii de știință și experții în sănătate recomandă să se adauge mai mult ghimbir și piper în dieta pentru a accelera arderea grăsimilor. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și, în lupta împotriva obezității, acesta reduce stresul oxidativ și sentimentul de foame. De asemenea, ghimbirul accelerează digestia și stabilizează nivelul glucozei din sînge, ceea ce este necesar pentru pierderea grăsimii din burtă.

Un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină din SUA a analizat efectul consumului de ghimbir asupra pierderii în greutate la persoanele supraponderale și obeze. S-a dovedit că consumul de ghimbir reduce greutatea corporală, corectează raportul dintre talie și șolduri și reduce nivelul glicemiei. În plus, ghimbirul influențează termogeneza, datorită căreia grăsimea este arsă în mod automat.

Cercetătorii de la Universitatea Laval din Canada consideră că principalul produs chimic, capsaicina, din ardeiul iute crește și capacitatea organismului de a arde grăsimile și de a reduce apetitul. Datorită ei ardeiul iute și condimentele fabricate în baza lui capătă iuțime, în plus aceasta stimulează procesul natural în care o parte a alimentelor este transformată imediat în energie. Cu acest tip de dietă, termogeneza folosește de obicei carbohidrații și, de asemenea, ajută la reducerea greutății și a proporțiilor.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽