X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Adulţii singuri, mai expuşi riscului de infarct

15 oct. 2022,, 23:30   Sănătate
356 0

Femeile şi bărbaţii necăsătoriţi au un risc mai mare de a suferi un atac de cord şi chiar de a muri din această cauză, indiferent de vîrstă, comparativ cu cei implicaţi în relaţii de lungă durată.

Studiul, publicat în revista de specialitate European Journal of Preventive Cardiology, a analizat date de la un mare număr de persoane cu vîrsta medie de 35 de ani, din Finlanda, pe perioada 1993-2002. Informaţiile au fost preluate de la registrul pentru infarct miocardic, FINAMI.

Un total de 15.330 de episoade cardiace au fost înregistrate pe durata celor 10 ani, dintre care mai mult de jumătate au rezultat în decese. Incidenţa episoadelor cardiace a fost cu pînă la 66% mai crescută pentru bărbaţii necăsătoriţi, comparativ cu cei căsătoriţi, şi cu 65% mai crescută în cazul femeilor necăsătorite, faţă de cele căsătorie, scrie LiveScience.

Specialiștii consideră că aceste diferențe provin în principal din existența unui stil de viață mai sănătos și a unui mai bun suport social la persoanele ce trîiesc în cuplu. Pe lîngă acest aspect este însă posibil ca și aderența la tratamentele preventive să fie mai redusă la persoanele ce trăiesc singure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?