X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

REŢETA ZILEI: Bulion cu porumb şi omletă

7 aug. 2021,, 18:30   Externe
2384 1

Mod de preparare:

Se prepară bulionul de pui (puiul se pune în apă rece şi se fierbe pînă este gata, luîndu-se spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, bulionul se sărează şi se adaugă legumele (tăiate de-a lungul şi puţin rumenite în tigaie fără ulei). Puiul fiert se scoate şi se taie bucăţi, bulionul se strecoară. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se sărează. Oul se bate cu smîntînă, se adaugă sare, piper negru măcinat, se amestecă cu porumbul, se toarnă într-o tigaie, unsă cu unt. Se dă la cuptor. Se răceşte, se taie bucăţi.
La servire omleta se pune în farfurii, deasupra se toarnă bulionul, se presară cu verdeaţă.

Ingrediente:

• 8 pahare apă,
• 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat,
• 2 ouă,
• 2-3 linguri de unt,
• ½ pui,
• 1 morcov,
• ½ rădăcină pătrunjel,
• 1 lingură de verdeaţă tăiată.
• 1 ceapă,
• sare,
• piper negru măcinat,

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?