Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

O planetă este egală cu o avere. Suprafața sa poate ascunde tone de diamante

24 mar. 2022,, 00:00   Externe
3100 0

La Conferința de Științe Lunare și Planetare, oamenii de știință au făcut concluzii surprinzătoare despre suprafața lui Mercur. În opinia lor, scoarța celei mai mici și mai apropiate planete de Soare din sistemul solar poate conține pînă la 16 cvadrilioane de tone de diamant, transmite Noi.md cu referire la gdo.ro.

Experții cred că mătreața Mercur fabricat în principal din grafit, se poate transforma în diamant atunci cînd un asteroid sau o cometă îl lovește.

Kevin Cannon, geolog la Colorado School of Mines, a explicat în cadrul conferinței că o undă de presiune de la asteroizi sau comete care lovește suprafața cu viteze de zeci de kilometri pe secundă poate transforma acest grafit în diamant.

Mercur poate fi o planetă foarte valoroasă

Cu toate acestea, Cannon a remarcat că acestea nu sînt diamante sub formă de pietre prețioase mari, care sînt folosite, de exemplu, la realizarea de bijuterii. Este mai degrabă ca „diamantele mici, tulburi folosite în industrie ca abrazivi”.


Descoperirea necesită confirmare în timp ce se efectuează cercetări suplimentare, dar nu se știe dacă și cînd acest lucru va fi posibil. Mercur este o planetă dificil de studiat din cauza locației sale Sistem solar (care este cel mai aproape de soare), precum și condițiile dure care predomină acolo. Planeta nu are atmosferă, are multe cratere de impact, iar temperatura la suprafață variază de la -173 la 427 de grade Celsius.

După cum notează Interesing Engineering, doar două misiuni NASA MESSENGER și Mariner au făcut pînă acum observații detaliate ale planetei, datorită cărora a fost posibilă extinderea cunoștințelor despre Mercur. O altă misiune BepiColombo, efectuată de Agenția Spațială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Japoneză (JAXA), este probabil să aibă loc la sfîrșitul anului 2025. Potrivit Cannon, există o oportunitate de a „detecta diamante în materialele de suprafață”.

Este de remarcat faptul că aceasta va fi prima misiune constînd din două sonde spațiale. Instrumentele vor efectua măsurători complementare ale lui Mercur și ale mediului său dinamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?