X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Fenomen care are loc o dată la 70 de ani: Cometa Diavolului se îndreaptă spre Pămînt

29 mar. 00:30   Externe
2970 0

Cometa Ponsa-Brooks va zbura deasupra Pămîntului. Locuitorii planetei noastre pot urmări acest fenomen cosmic o dată la 70 de ani.

Cometa Ponsa-Brooks - o cometă periodică din familia Halley, care face în mod regulat revoluții în jurul Soarelui. Ultima dată locuitorii Pămîntului au putut vedea corpul ceresc în 1954, atunci apariția sa a fost o "adevărată senzație", relatează agenția de știri "Инфониак".

Diametrul lui Ponce-Brooks ajunge la 17 kilometri. Pentru comparație, diametrul asteroidului care, potrivit oamenilor de știință, a distrus dinozaurii de pe Pămînt, era de aproximativ 10 kilometri. Particularitatea lui Ponce-Brooks este că pe suprafața înghețată a cometei se produc periodic erupții sub forma unor jeturi uriașe care seamănă cu coarnele diavolului. Din această cauză experții numesc corpul ceresc cometa "diavolului".

Oamenii de știință spun că această cometă va putea fi văzută în timpul eclipsei de Soare, care se așteaptă pe 8 aprilie 2024. Totodată, apropierea maximă de Pămînt, conform calculelor astronomilor, va fi la sfîrșitul lunii aprilie - începutul lunii iunie. Specialiștii au avertizat că Ponsa-Brooks nu poartă niciun pericol pentru pămînteni.

Cometa Ponsa-Brooks a fost descoperită în Observatorul din Marsilia în iulie 1812 de către astronomul francez Jean-Louis Ponsa. În 1883, ea a fost "redescoperită" de exploratorul spațial american William Brooks, care a descoperit întîmplător cometa pe cer.


Ponsa-Brooks face în mod regulat revoluții în jurul Soarelui, "vizitînd" partea interioară a sistemului solar. Următoarea dată, corpul ceresc se va afla atît de aproape de Pămînt abia în 2095.

3
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?