X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Declarațiile făcute de Grosu, după ce a fost desemnat drept candidat la funcția de premier

18 mar. 2021,, 09:53   Politică
3294 5

Candidatul desemnat de președinta țării, Maia Sandu, la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, a venit cu un prim mesaj, la două zile de la delegare, prin care spune că va iniția negocieri cu partidele parlamentare și își pregătește echipa guvernamentală.

„Dragi prieteni! Vă mulțumesc pentru felicitări, urări de bine și sugestii. Primesc desemnarea mea în calitate de premier drept o misiune grea, pe care o abordez cu toată seriozitatea. Dezideratul meu rămîne necesitatea de a curăța clasa politică și de a avea un Parlament responsabil și legitim care să dezvolte țara în interesul cetățenilor. În perioada următoare, voi avea discuții cu fracțiunile parlamentare, precum și în Consiliul Politic Național al PAS pentru a vedea care sînt modalitățile de a ajunge la acest deziderat. Totodată, în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru, am început procesul de atragere a oamenilor de valoare în echipa guvernamentală”, a scris Grosu pe Facebook.

Totodată, Igor Grosu spune că a început să lucreze la programul de guvernare, care e bazat pe trei priorități majore:

  • lupta eficientă cu criza pandemică și economică, campania de vaccinare, revenirea la viață normală pentru toți cetățenii;
  • curățarea rapidă de scheme și corupți a instituțiilor, agențiilor și întreprinderilor de stat și cu participare de stat;
  • declanșarea alegerilor anticipate.

Amintim că, Maia Sandu la desemnat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru la 16 martie curent, după ce candidata propusă de majoritatea parlamentară, Mariana Durleșteanu, a anunțat în aceeași zi că renunță la funcția propusă.

Ieri, socialiștii au atacat decretul la Curtea Constituțională, prin care șefa statului l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru, deși experții în drept constituțional spun că Maia Sandu a acționat corect și în conformitate cu prevederile Constituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?