Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva, care examinează dosarul lui Șor, amînată pentru a treia oară

19 ian. 2021,, 09:34   Politică
5759 5

Consiliul Superior al Magistraturii a amînat pentru următoarea ședință subiectul cu privire la cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 19 ianuarie. Magistrații au votat unanim.

Este deja a treia ședință a CSM la care a fost dezbătut acest subiect. Potrivit magistraților, pentru ca cererea de demisie să fie aprobată și supusă votului a fost necesar ca judecătoarea să prezinte un raport detaliat privind motivul demisiei. Însă raportul a fost prezentat abia ieri, 18 ianuarie, astfel magistrații nu au avut timp să facă cunoștință cu acesta, transmite tv8.md.

Nina Veleva este una dintre judecătoarele care examinează dosarul lui Ilan Șor în cadrul căruia au avut loc 52 de ședințe de judecată, dintre care majoritatea au fost amînate. Magistrata activează de zece ani în sistem, fiind judecătoare la Curtea de Apel Cahul din 2015.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?