X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Zaharova: "Actualele autorități din Moldova încearcă să rescrie istoria"

6 dec. 2023,, 18:36   Politică
2958 0

Purtătoarea de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat refuzul autorităților moldovenești de a organiza ceremonie de rămas bun de la veteranul celui de-al Doilea Război Mondial, Pavel Gladkov, la Casa Armatei Naționale.

Ea a reamintit că Pavel Gladkov a fost participant la bătăliile de la Stalingrad și Kursk și a murit la Chișinău la vîrsta de 103 ani. Ceremonia de rămas bun din 30 noiembrie a fost cu adevărat una populară. Au venit reprezentanți ai organizațiilor de veterani, ai asociațiilor publice și politice, ai corpului diplomatic și moldoveni care nu sînt indiferenți.

"Ei au adus un omagiu eroismului său. Da, printre cei prezenți nu se aflau reprezentanți ai conducerii moldovenești. Pavel Gladkov a avut parte de o ceremonie funerară la Casa Armatei Naționale. Rudele sale au fost refuzate", a declarat purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe, relatează rupor.md

Ea a mai menționat că "rezistența poporului Moldovei față de ceea ce i se impune este cu adevărat admirabilă".

"Actualele autorități ale țării, actualul regim atacă deschis memoria celui de-al Doilea Război Mondial, încearcă să rescrie istoria, promovează glorificarea naziștilor români... Ei iau ultimul lucru de la poporul moldovean. Din fericire, cetățenii moldoveni își cunosc istoria, au un spirit puternici, își amintesc de război, unii din povestirile rudelor lor, care sînt în viață și își amintesc, alții citesc cărți care încă nu sunt interzise acolo, își amintesc de atrocitățile naziștilor, de luptele eroice ale Armatei Roșii pentru eliberarea pămîntului natal, cinstesc memoria eroilor care au vărsat sînge și și-au dat viața pentru victorie", a declarat Maria Zaharova.

43
0
2
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?