X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Ambasadorul Rusiei în Moldova: Istoria comună unește popoarele noastre prietene

9 mai. 12:00   Societate
2935 0

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, i-a felicitat pe veterani cu ocazia aniversării a 79 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

El a spus că această zi este plină de mîndrie, tristețe și o imensă recunoștință față de strămoșii noștri, care și-au pus viața pe altarul victoriei asupra fascismului.

"Eroismul, abnegația, vitejia și fermitatea soldaților de pe front, a lucrătorilor de pe frontul intern și a tuturor celor care au ridicat țara din ruine și cenușă după război sînt înscrise pentru totdeauna în analele istoriei comune, care unește de mulți ani popoarele noastre prietene", a subliniat diplomatul rus.

Potrivit acestuia, în condițiile noii ordini mondiale multipolare în curs de formare, este mai important ca oricînd să păstrăm memoria Marii Victorii și a glorioasei isprăvi a veteranilor noștri.

"Numai prin protejarea în comun a istoriei, tradițiilor, moștenirii culturale și morale a acelor vremuri putem preveni recidive tragice ale trecutului. O plecăciune joasă în fața dragilor noștri veterani. Faptele voastre eroice sînt pentru totdeauna în inimile noastre. Din adîncul sufletului vă doresc sănătate, viață lungă, prosperitate și toate cele bune!", a declarat ambasadorul rus în Republica Moldova.

55
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?