X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Iurie Ciocan despre eventualele alegeri repetate în Chișinău

20 iun. 2018,, 14:19   Politică
5584 2

Dacă hotărîrea de ieri a Judecătoriei Chișinău va fi menținută și de instanțele ierarhic superioare, alegeri repetate în municipiul Chișinău nu vor mai fi organizate, deoarece a rămas mai puțin de un an pînă la alegerile locale generale, a comentat pentru Radio Chișinău membrul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

„Alegeri în interiorul unui an pînă la data alegerilor generale nu se mai organizează”, a declarat Iurie Ciocan.

Totodată, el s-a referit și la prevederile art. 149 din Codul Electoral, care prevede organizarea alegerilor repetate în decurs de două săptămîni. Dar a menționat că CEC ar urma să examineze hotărîrea integrală a Judecătoriei Chișinău. „Eventual, Codul prevede organizarea unor alegeri repetate, dar dacă au fost excluși ambii candidați, așa cum se vehiculează, nu ai cu cine face alegeri repetate. Dacă a fost exclus numai unul, urmează să vedem în ce condiții facem alegeri repetate. Sunt destul de multe necunoscute. Trebuie să vedem hotărîrea integral ca să știm cum acționăm”, a declarat Iurie Ciocan.

De asemenea, el a precizat că mai există două căi de atac a hotărîrii de ieri a Judecătoriei Chișinău prin care au fost declarate nule alegerile locale noi din municipiul Chișinău – Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?