X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: "De dragul salvării țării, sînt gata să mă unesc cu toții"

13 iun. 2022,, 22:15   Politică
4296 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că, de dragul salvării țării și a poporului său, este gata să se unească cu toată lumea într-un bloc serios de opoziție.

El a declarat despre acest lucru la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md

"Nu există bariere pentru nimeni. Absolut. Într-o astfel de situație, acest lucru ar fi foarte prostește, foarte primitiv din partea mea și din partea tuturor celorlalți care încă merg cu o față supărată că Voronin nu le-a dat o anumită funcție, nu le-a dat vreun rang, ordin sau altceva. Vorbesc despre cei care au fost în echipa Partidului Comuniștilor și apoi au plecat, precum și despre cei care au crescut în această perioadă. Poftim! Alăturați-vă! Am spus că nu verificăm documentele nimănui care vine la acțiunile noastre de protest. Absolut. Și nu ne interesează din ce partid este. Este cetățean al Republicii Moldova și trăiește în aceleași condiții inumane ca toți ceilalți. Ce drept moral am să interzic ceva acestor oameni? Există o altă întrebare. Cu ce scop și cu ce perspectivă vor veni acești oameni?", a spus Vladimir Voronin.

El a subliniat că acest îndemn la unificare se referă la toți foștii membri ai echipei PCRM, inclusiv la fostul prim-ministrul Vasile Tarlev și la toți celorlalți cu care comuniștii au lucrat la un moment dat și nu au împărțit întotdeauna bucata de pîine.

"În situația actuală, nu ne putem separa, ca fiecare să se afle în propriul șanț și pe propria baricadă. Nu trebuie. Trebuie să ne unim toate eforturile, este necesară consolidarea societății. Iar dacă vom merge fiecare așa cu o față inteligentă și vom arăta că sîntem supărați, ce vom obține? Nu vom obține nimic. Așa că, poftim. Fie ca acesta să fie îndemnul meu deschis către toți-toți-toți. Și către cei care au fost atunci, și cei care nu au fost atunci, și către cei care sînt nemulțumiți de ceea ce se întîmplă astăzi în Moldova... Poftim, noi sîntem gata să examinăm toate aceste probleme și să ne unim într-un bloc de opoziție foarte serios. Nu va fi nici de stînga, nu va fi nici de dreapta, va fi blocul de opoziție al luptei pentru salvarea poporului și a Republicii Moldova", a spus fostul șef de stat și liderul PCRM.


20
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?