Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin: „Moldova se poate dezvolta perfect de sine stătător, fără frați mai mari și mai mici”

13 iun. 2022,, 17:25   Politică
20382 0

Moldova se poate dezvolta independent, fără frați mai mari și mai mici, iar unirea republicii cu Romînia este chiar imposibilă teoretic.

Este o declarație făcută de fostul președinte al Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, vorbind la postul TVC-21, transmite Noi.md.

Întrebat dacă mai există o amenințare reală ca Moldova să fie comasată într-un singur tot cu Romînia, el a menționat că nici nu ar vrea să se gîndească la asta și a îndemnat să nu fie adresate asemenea întrebări nimănui.

"Este imposibil, trebuie să ne construim propriul stat, propria noastră Moldovă. Și am dovedit, fiind la putere de 8 ani, că Moldova se poate dezvolta perfect independent, fără fratele mai mare, fără fratele mai mic, fără rude, fără toți. Da, sîntem datorit să fim prieteni, să avem relații bune, de bună vecinătate cu cei pe care ni i-a dat Dumnezeu, pe de o parte Ucraina, pe de altă parte – Romînia, și nu numai cu ei, cu toate celelalte țări, cei care ne văd suverani , independenți, care ne respectă suveranitatea și independența și nu le pun la îndoială. Citiți interviul cu Yakov Kedmi. Acesta este fostul șef al celor mai serioase și mai puternice informații israeliene din lume. El a spus că unirea Moldovei cu Romînia este chiar și teoretic imposibilă, darămite practic. Mai știi – cine și ce-și dorește", a spus Vladimir Voronin.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?