X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: "Cel mai sincer la forumul din Moldova a fost Klaus Iohannis"

6 iun. 2023,, 15:15   Politică
4387 0

Cea mai importantă discuție la summitul Comunității Politice Europene din Moldova a fost între liderii Armeniei și Azerbaidjanului, iar cel mai sincer la forum a fost președintele României, Klaus Iohannis.

Această opinie a fost exprimată de cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, comentînd rezultatele summit-ului în cadrul conferinței de presă organizată de eNews

Potrivit lui, summit-ul Comunității Politice Europene din satul moldovenesc Bulboaca nu a durat mai mult de o jumătate de oră, în orice caz, de atîta timp a fost nevoie pentru întreținerea participanților la acest forum.

"Da, maximum o jumătate de oră a fost suficient pentru a discuta la summit cîteva probleme importante, în opinia lor! Cea mai importantă discuție, cred, a fost între liderii Armeniei și Azerbaidjanului. Apropo, s-a spus că anume în Moldova ei vor semna ceva. Dar nu au semnat nimic", a spus Vladimir Voronin.

Fostul președinte și-a exprimat opinia că Președintele României, Klaus Iohannis, a fost cel mai sincer la forum.


"El a spus răspicat, spre deosebire de Macron, Sandu și așa mai departe, că integrarea în Uniunea Europeană este un proces dificil", a spus Voronin.

Liderul comuniștilor moldoveni și-a exprimat regretul că Chișinăul evită dialogul cu Rusia, cu "care Moldova are un trecut istoric".

"Rusia a fost întotdeauna partenerul strategic al Republicii Moldova. Nu vom reuși nimic, nici un fel de integrare europeană, fără un parteneriat cu Federația Rusă. Îi place acest lucru cuiva sau nu ", a adăugat Voronin.

Pe 6 iunie, la Chișinău are loc o conferință dedicată discutării rezultatelor summit-ului Comunității Politice Europene, organizat în Republica Moldova în perioada 1-2 iunie. Organizatorii - portalul informativ-analitic eNews.md și compania Intellect Group.

42
2
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?