X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Guvernarea, acuzată că pune interesele NATO mai presus decît Constituția

19 iul. 2018,, 12:10   Politică
2369 2

Deși au trecut doi ani de la formarea grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de lege privind statutul de neutralitate permanentă al țării, activitatea acestuia nu s-a soldat cu nimic.

Reprezentanții majorității parlamentare au decis astăzi să amîne examinarea raportului pentru următoarea sesiune parlamentară, în ciuda insistenței opoziției de a aborda problema la ședința de astăzi. Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că grupul de lucru va fi capabil să prezinte o informație amplă la tema neutralității permanente abia la toamnă.

„Există în Parlament un grup de lucru, care periodic se întîlnește cu colegii de la Tiraspol, acei care doresc să contribuie pozitiv - lucrează, iar acei care doresc să speculeze vin cu fel de fel de declarații în parlament”, a menționat Diacov.

Poziția majorității parlamentare a stîrnit revolte în rîndul partidelor de opoziție. „Votarea acestui proiect înseamnă că nu veți mai colabora cu Cartierul NATO, nu veți putea participa în diferite acțiuni militare în afara țării. Această majoritate parlamentară ne răspunde că nu este interesată de Constituție și de prevederile privind neutralitatea. Puneți interesele blocului militar NATO mai presus decît Constituția”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

În discuție a intervenit liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a precizat că proiectul cu privire la neutralitatea permanentă a Moldovei este unul extrem de important, în contextul diferendului transnistrean.


„Dacă în cap la voi a intrat acest NATO, clar că veți fi împotrivă, dar gîndiți-vă că nu sînteți veșnici! Trei ani au trecut de cînd a fost creată comisia și ce s-a întreprins? Nimic!”, a punctat Voronin.

Majoritatea parlamentară nu a susținut includerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?