Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Vlad Batrîncea: Nu poți gestiona procesele interne în mod manual

3 apr. 2023,, 16:30   Politică
2458 0

„Continuarea schimbărilor în domeniul justiției nu vor duce la nimic bun pentru sistem”. Afirmația îi aparține deputatului PSRM, Vlad Batrîncea, și a fost făcută de acesta în cadrul emisiuni „ По фактам ”, transmite Noi.md.

Potrivit lui Batrîncea, magistratura ar trebui să rămînă un organ de justiție independent din punct de vedere politic:

„Nu se va sfîrși cu nimic bun pentru justiție, pentru că normele democratice europene proclamate vorbesc despre o justiție independentă. Da, politica poate fi reformată de parlament, se poate cere îmbunătățirea calității. Dar nu poți gestiona manual procesele interne. Atunci cînd parlamentul, ca o altă ramură a puterii, prin mijloace legislative, în mod manual, începe să gestioneze treburile sistemului judiciar, acesta din urmă își pierde autonomia.

Toate acestea vor avea drept efect faptul că reforma va trebui reluată de la început și sistemul de justiție va trebui construit din nou”, a spus Batrîncea.
Anterior, Noi.md a relatat că, marți, va avea loc prima ședință a Consiliului Suprem al Magistraturii după ce Parlamentul a numit trei noi membri nejudecători.

Pe ordinea de zi sînt incluse 9 chestiunii, iar în calitate de raportori vor interveni cei trei noi membri numiți joi de Parlament: Tatiana Ceaglic, Alexandru Postica și Ion Guzun.

13
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?