X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

În presă a apărut o înregistrare de la negocierile PAS și PPDA

4 sep. 2020,, 11:00   Politică
1350 1

În spațiu public a apărut o înregistrare audio între partidele PAS și Platforma DA, din perioada cînd se negocia crearea unei alianțe cu PSRM. În cadrul înregistrării sînt discuții polemice între cei din PAS și Platformă cu privire la propunerile oferite de socialiști.

Cei din Partidul Acțiune și Solidaritate în frunte cu Maia Sandu afirmau că este nevoie de o coaliție cu PSRM, însă cei din DA se împotriveau. „Gata, ne ducem la alegeri anticipate, asta vrea Platforma DA.[...] O să vă strîngă Plahotniuc, el o să ne distruge, ne mănîncă.”, spunea Sergiu Litvinenco. La rîndul ei, Maia Sandu întreba pe cei din Platforma DA dacă vor să îl dea jos pe Plahotniuc. „Colegi de la Platforma DA, e clar că dvs nu vreți să semnăm nimic, eu o să merg și o să spun Bruxellului, pentru că ei asta așteaptă”, transmite unimedia.info.

În schimb, Alexandr Slusari întreba retoric de ce socialiștii nu au vrut să vină la negocieri timp de 3 zile. „Ce i-a încurcat să vină ieri? Eu chiar nu cred disperarea dvs”.

De asemenea, Andrei Năstase se arată indignat că Zinaida Grecenîi nu a venit să discute cu ei. „Trage de timp, să fie sănătoși. […] Ne au de proști. Deci, uite, au venit aicea, s-au înțeles cu Plahotniuc să facă alegeri anticipate, vin aici și fac speculații”.

Tot în aceste discuții s-au abordat și unele persoane înaintate de socialiști la funcții în Guvern. Este vorba de Aureliu Ciocoi și Victor Gaiciuc. Pro pentru Ciocoi sau exprimat cei din PAS, însă cei din Platformă nu erau de acord, iar împotriva lui Gaiciuc erau ambele formațiuni. Iar pe aceste dezbateri s-a terminat înregistrarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?