X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

SUA sînt îngrijorate de declarațiile Moldovei privind riscul unei lovituri de stat

24 feb. 2023,, 11:30   Politică
3463 1

Statele Unite ale Americii sînt îngrijorate de declarațiile autorităților moldovenești cu privire la pericolul unei lovituri de stat în republică cu participarea forțelor de opoziție și mențin un contact strîns cu acestea în acest sens.

Despre acest lucru a declarat la un briefing pentru jurnaliști șeful Serviciului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price, scrie tass.ru .

"Sîntem profund îngrijorați de unele declarații pe care le auzim de la partenerii noștri moldoveni. Există informații sistematice privind o conspirație din partea Rusiei pentru a destabiliza Guvernul ales democratic al Republicii Moldova", a spus el.

"Menținem în contact strîns cu partenerii noștri moldoveni în această situație critică, Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, s-a întîlnit recent cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu", a adăugat reprezentantul Departamentului de Stat.

Anterior, președintele Republicii Moldova, a acuzat Rusia că a pornit un război hibrid pentru a răsturna guvernul din Moldova prin proteste și pentru a desfășura alegeri anticipate.

Președintele a vorbit despre pericolul unei lovituri de stat cu implicarea forțelor de opoziție, inclusiv a partidului Șor. Ea a cerut acordarea unor competențe suplimentare serviciilor speciale și altor organe de drept.

2
1
1
0
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?