Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Serebrian: "Chișinăul a vrut să discute cu Tiraspolul despre statutul politic al regiunii"

16 sep. 2022,, 10:45   Politică
3199 0

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a declarat că Chișinăul și-a dorit să discute cu Tiraspolul despre statutul politic al regiunii, însă reprezentanții din stînga Nistrului au declarat că „nu sînt condiții” pentru a începe astfel de discuții.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Pro TV, notează agora.md.

„Noi am venit cu o contrapropunere că sîntem de acord să purtăm discuții legate de statut or răspunsul pe care l-am primit a fost în sensul acesta descurajator. În momentul de față, nu există condiții pentru a începe discuții despre statutul politic din punctul de vedere al Tiraspolului. Aceasta și este situația paradoxală care s-a creat, pe de o parte parcă au cerut, ceea ce am înțeles noi și ne-am exprimat disponibilitatea de a începe astfel de discuții, pe statutul politic. Pe de altă parte, atunci cînd am spus că sîntem disponibili, răspunsul a fost că nu sînt condiții”, a declarat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

„Pentru ca să ne așezăm la masa negocierilor trebuie să avem cu cine negocia, adică partenerii să fie de acord că vor să negocieze cu noi”, a subliniat vicepremierul.

Amintim că, anterior, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a chemat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la negocieri despre „principiile unei reglementări politice pașnice”. Ulterior, Maia Sandu a declarat că nu este momentul cel mai potrivit pentru a negocia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?