Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu îi cere lui Stoianoglo să se expună asupra turiștilor politici

23 iun. 2020,, 14:01   Politică
3012 10

Maia Sandu speră că procurorul general va veni în Parlament şi va încerca să facă lumină în scandalul cu migraţia politică a deputaţilor (este vorba despre ieşirea din fracţiunea PDM a 16 persoane care au format grupul "Pro Moldova" sau s-au alăturat Partidului Şor - "I.").

Potrivit agenţiei infotag, ea a comunicat despre acest lucru pe reţelele de socializare, amintind că PAS "a discutat acum cîţiva ani despre posibilitatea aprobării unei legi care să interzică migraţia politică".

"Procuratura trebuia de mult să vină în Parlament, să audieze martorii care susţin că au fost oferte de bani, să îi audieze pe cei care au trecut la o altă fracţiune. De aceea, aştept în continuare ca procurorul general să vină în Parlament şi să se ocupe de scandalul migraţiei politice, cînd mai întîi deputaţii votează pentru o declaraţie care condamnă transfugii, iar o săptămînă mai tîrziu apare un nou transfug", a spus Sandu.

Potrivit ei, deputaţii "ar trebui să fie traşi la răspundere, ca orice alt cetăţean".

"Am votat şi vom vota întotdeauna dacă procurorul va prezenta argumente suficiente pentru ridicarea imunităţii pentru a avea posibilitatea de a-l trage la răspundere, inclusiv penală, pe un deputat sau altul. Pentru că deputatul trebuie în primul rînd să respecte legea şi să dea exemplu în acest sens, iar orice încălcare trebuie să fie pedepsită. Din păcate, în actualul parlament există multe "exemple proaste" cu privire la nerespectarea legii", a recunoscut Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?