Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu despre potențialele „destabilizări” în timpul Adunării din 21 mai: O informație falsă răspîndită de oponenții integrării europene

20 mai. 2023,, 13:45   Politică
4224 1

Șefa statului a dat asigurări că securitatea cetățenilor care vor participa pe 21 mai la Adunarea „Moldova Europeană” este garantată, iar informațiile din spațiul public despre posibile „destabilizări” în timpul evenimentului nu sînt decît falsuri răspîndite de oponenții integrării europene a Republicii Moldova.

Președinta Sandu a spus că instituțiile statului sînt pregătite să asigure siguranța cetățenilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 19 mai a emisiunii „Bună seara!” de la Moldova 1.

Întrebată dacă are informații referitor la potențiale destabilizări în Piața Marii Adunări Naționale în timpul Adunării „Moldova Europeană”, Maia Sandu a spus: „Aceasta este o informație falsă, răspîndită de oponenții intergrării europene a Republicii Moldova, de oponenții Republicii Moldova, cărora le este frică că în Piață vor veni mulți oameni și toată narațiunea lor despre faptul că Republica Moldova vrea cu țara războinică de la est se va disipa. Noi sîntem vigilenți, instituțiile știu să asigure siguranța pentru cetățeni, se pregătesc toate instituțiile, au fost făcute anunțuri pentru a cunoaște ce și unde se întîmplă”, transmite newsmaker.md.

Șefa statului a spus că, totuși, participanții la eveniment trebuie să fie vigilenți, iar dacă văd ceva suspect să raporteze. În acest sens, Maia Sandu a precizat că vor fi voluntari cu însemne speciale în mulțime, cărora oamenii le vor putea comunica dacă există vreo problemă.

Președinta a dat asigurări cetățenilor că instituțiile statului își vor face lucrul bine și că nu va interveni nicio primejdie în timpul evenimentului.


„Nu există pericole, vreau ca oamenii să știe, să nu se lase speriați, manipulați și să vină pe 21 mai în Piață”, a menționat aceasta.

6
2
0
0
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?