Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Renato Usatîi și-a dezvăluit planurile legate de alegeri

24 dec. 2018,, 10:20   Politică
5583 1

Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi spune că își dorește să participe la parlamentarele din februarie 2019.

Usatîi a declarat, într-un live pe Facebook că va participa doar într-un bloc electoral care ar putea fi format din Partidul Nostru și Partidul Patria. De asemenea, Renato Usatîi spune că blocul ar putea să-i poarte numele. Însă, cu detalii va veni în următoarele zile, spune acesta.

„Există o idee, am vorbit cu colegii din Partidul Nostru și există o propunere de la ei. Să creăm un bloc electoral. Ei propun crearea blocului „Renato Usatîi”. Acesta să fie format din Partidul Nostru și Partidul Patria. Pentru ca oamenii să nu fie duși în eroare de denumirile partidelor, să existe denumirea de „Renato Usatîi”. Chiar dacă un partid va fi exclus, blocul va rămîne. Dacă va exista acest bloc, și dacă se va numi astfel vom decide în cîteva zile”, a spus Renato Usatîi în live-ul de pe pagina sa de Facebook.

Pe numele lui Usatîi este emis un mandat de arest și este dat în căutare internațională. El nefiind în Republica Moldova, iar pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral este obligatorie prezența personală la Comisia Electorală Centrală și la Autoritatea Națională de Integritate. Astfel, fostul primar de Bălți a decis să creeze acest bloc electoral cu un al doiea partid.

Amintim că Renato Usatîi este acuzat că, în 2010, ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. În februarie curent, Usatîi și-a dat demisia din funcție de primar de Bălți. Au urmat alegeri locale în care cîștigător a fost Nicolai Grigorișin din partea Partidului Nostru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?