X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Nouă ambasadori din R. Moldova, numiți în funcții prin cumul și în alte state

30 mar. 2021,, 20:10   Politică
3184 0

Nouă ambasadori ai R. Moldova au fost numiți prin comul ambasadori în statele învecinate celor în care își desfășoară misiunea. Aceasta prin decizia Guvernului din 30 martie.

Funcțiile au fost extinse pentru ambasadorii:

Victor Ţvircun - fiind ambasador al R. Moldova în Qatar, prin cumul este numit ambasador în Oman și Kuwait.

Oleg Țulea - ambasador al R. Moldova în Ungaria, își extinde atribuțiile și pentru în Bosnia și Herțegovina, Cruația și Slovenia. Ambasadorul va avea reședința la Budapesta.

Violeta Agrici - ambasadoarea R. Moldova în Spania, va îndeplini funcția prin cumul în Algeria, iar reședința va fi la Madrid.


Dmitri Croitor- ambasadorul țării noastre în Turcia, va fi ambasador prin cumul în R. Libaneză și Egipt cu reședință la Ankara.

Victor Hăruță - ambasadorul țării noastre în Emiratele Arabe Unite, iar prin cumul în Arabia Saudită.

Alexandru Codreanu - ambasador în Cehia, prin cumul este numit ambasador la Sfîntul Scaun, cu reședință la Praga.

Anatolie Urecheanu - ambasadorul R. Moldova în Italia, este numit prin cumul în funcție în San Marino și Malta, cu reședință la Roma, și totodată ambasador prin cumul la FAO.

Eugen Caras - ambasadorul R. Moldova în SUA, prin cumul va deține funcția și în Statele Unite Mexicane, iar Anatol Ciubuc - ambasador în Bulgaria, își va extinde atribuțiile și pentru Macedonia de Nord și Albania.

„Extindem geografia care va fi acoperită de diplomația R. Moldova, lucru foarte importante care va consolida dialogul cu statele în care am desemnat prin cumul ambasadorii noștri care de mult timp se află în misiune în statele de reședință”, a punctat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?