Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Minut de reculegere la Guvern, în memoria victimelor războiului din Ucraina

4 apr. 2022,, 09:08   Politică
1969 0

Membrii Guvernului au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

”În ultimele zile am fost îngroziți să vedem imagini cutremărutoare din Bucea și alte orașe ucrainene, aceste imagini ne arată cît de crud este războiul și cu siguranță aceste fapte vor trebui cercetate cu mare atenție la nivel internațional. Astăzi a fost decretată zi de doliu pentru victimele războiului nedrept care are loc în Ucraina. Avem nevoie de pace și stabilitate pentru ca Guvernul să se poată concentra pe îmbunătățirea traiului moldovenilor, dar nu pe consecințele acestui război”, a spus prim-ministrul Natalia Gavrilița în debutul ședinței executivului de astăzi.

Reamintim că astăzi în Republica Moldova a fost declarată ziua de luni, 4 aprilie, zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina.

Mai mulți civili din oraşul Bucha, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul unei operațiuni militare. O fotografie cu civilii morți la pămînt a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak.

Ministerul afacerilor externe rus declara într-un comunicat că nu are nici o legătură cu atacul din orașul Bucea. Autoritățile ruse spun că totul ar fi o înscenare pentru presă occidentală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?