X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pascaru: "Nu trebuie să permitem implicarea din exterior"

24 iun. 2021,, 17:00   Politică
3229 11

Unii ambasadori se implică grosolan în treburile interne ale Moldovei independente, iar mulți politicieni locali tac și nu comentează în niciun fel vizitele lor în instituțiile statului, pentru că pur și simplu le este frică de ei.

Această opinie a fost exprimată pentru eNews de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, Nicolae Pascaru, comentînd recenta vizită a ambasadorului SUA în Moldova la Comisia Electorală Centrală în plină campanie electorală.

"Așa funcționează lumea după prăbușirea URSS. Avem un lobby străin foarte puternic acum. Dar vrem să fim independenți. Și cred că nu lucrăm suficient în această direcție, în timp ce oponenții noștri sînt foarte activi. Trebuie să ne determinăm propria istorie, mod de viață, cultură și potențialul nostru interior. Trebuie să ne desemnăm propriul guvern, să alegem noi Parlamentul și președintele, fără implicare din exterior", a spus Nicolae Pascaru.
El și-a amintit de vremurile din Moldova, cînd ea însăși determina toate acestea.

"În perioada lui Vladimir Voronin, singuri ne înțelegeam, discutat. Dar nu ca cei de dreapta, de exemplu, în perioada lui Vladimir Filat, agenții străini au contribuit la crearea corupției, care a distrus țara din interior. În Moldova există un lobby foarte puternic al corporațiilor occidentale. Ele ne distrug economia, vin pe piața noastră și o distrug pe cea locală. Toate problemele pe care le avem nu sînt create de noi, ele ne-au fost aduse din sfera de influență. Ei au cele mai moderne tipuri de propagandă, televiziune, influență deplină pe rețelele sociale. Ei își introduc lucrurile lor și spun că în Occident totul este cel mai bun", a spus deputatul PSRM.

"Dar pentru moldoveni, centrul lumii este Chișinăul. Putem învăța multe lucruri moderne de la alții. Avem identitatea unei națiuni. Și pe ceilalți trebuie să-i respectăm și să-i apreciem, dar să nu-i lăsăm aici. Și atunci vom fi respectați pentru asta. Și ceea ce fac unii ambasadori este, desigur, implicare în treburile noastre interne. Nu suntem vasali ca să fim folosiți așa. Sîntem statul independent Republica Moldova. Iar faptul că politicienii tac, nu comentează în niciun fel vizitele ambasadorului SUA, cred că lor le este pur și simplu frică", a spus Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?