Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

PAS anunță data desfășurării congresului partidului

22 mar. 2022,, 13:00   Politică
2848 0

La data de 15 mai, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) își va desfășura congresul partidului, în cadrul căruia urmează să fie ales noul președinte, dar și organele de lucru ale formațiunii. Anunțul a fost făcut ieri seara, 21 martie de către președintele interimar al PAS, Igor Grosu, la ProTV.

Grosu a anunțat de asemenea că va candida la funcția de președinte la congresul din 15 mai.

„Voi candida. Avem o procedură internă și cred că în următoarele zile va fi lansat apelul pentru depunerea moțiunii. Doritorii vor avea ceva timp la dispoziție pentru a elabora și prezenta moțiunea pentru Congres”, a spu Grosu.

Amintim că, funcția de președinte al PAS a devenit vacantă, după ce președinta de atunci a formațiunii, Maia Sandu, a fost aleasă președintă a Republicii Moldova, în cadrul alegerilor prezidențiale din toamna anului 2020, pentru că a fost obligată de lege să-și suspende calitatea de membră a oricărei activități politice, relatează Noi.md cu referire la realitatea.md.

Congresul PAS urma să se desfășoare în primăvara anului 2021, însă, din cauza evoluției pandemiei și creșterii numărului cazurilor de coronavirus a fost amînat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?