Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Sondaj în SUA: Numărul de susținători ai lui Biden și Trump a ajuns la egalitate

16 sep. 2023,, 06:00   Politică
2453 0

Gradul de aprobare al președintelui Joe Biden este similar cu cel al fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, dar procentul alegătorilor indeciși este mare.

Între timp, ambele au organizat mitinguri de partid în această săptămînă, transmite slobodenpecat.mk

Rezultatele sondajului sînt o medie a trei sondaje recente ale Universității Quinnipiac, care au constatat că 39% dintre americani aprobă performanța lui Biden la locul de muncă, în timp ce 38% dintre ei aprobă Trump. Cu toate acestea, 24 la sută au indicat că nu aprobă niciunul dintre cei doi candidați.

Acel grup de alegători indeciși va decide de fapt rezultatul alegerilor din noiembrie 2024. Mai este mult timp și nu se știa încă dacă Trump va reuși să cîștige nominalizarea candidatului din Partidul Republican.

Alți patru concurenți participă la luptă: fostul ambasador al SUA la ONU Nikki Haley, senatorul din Carolina de Sud Tim Scott, guvernatorul Floridei Ron DeSantis și fostul vicepreședinte Mike Pence.

Ieri, Trump a condus cel mai mare eveniment al său de campanie în Iowa, cu un discurs în fața a mii de susținători.


El a folosit mitingul pentru a ataca principalul său rival GOP, DeSantis, pentru că s-a opus unui mandat federal pentru etanol, un supliment de combustibil regenerabil pe care Iowa conduce națiunea în producție.

Sunt mîndru că sînt „cel mai pro fermier” președinte pe care l-ai avut vreodată, a spus Trump la începutul unui eveniment menit să prezinte palmaresul administrației sale și să-și apere supravegherea încălcărilor agricole.

„Am luptat pentru etanol din Iowa ca niciun alt președinte din istorie”, a spus Trump.

Iowa este primul stat care a organizat în mod tradițional primare în cadrul unui partid pentru un candidat la președinție, atît republican, cît și democrat. Victoria în acel stat determină de obicei succesul în cursa ulterioară pentru alegerea unui candidat.

Ieri, Biden a organizat un miting în Carolina de Sud, unde a oferit îndrumări cu privire la succesul politicii sale economice, pe care o numește adesea „economia Biden”.

6
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?