X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Trump a respins argumentele despre un candidat pentru postul de vicepreședinte al SUA

12 mai. 10:45   Externe
1626 0

Fostul preşedinte american Donald Trump, din nou candidat la Casa Albă, a dat sâmbătă asigurări că fosta sa rivală republicană Nikki Haley nu se numără printre persoanele pe care el le ia în considerare pentru funcţia de vicepreşedinte, relatează AFP.

Haley, fostă guvernatoare a statului american Carolina de Sud şi fostă ambasadoare a Statelor Unite la ONU în mandatul prezidenţial al lui Trump (2017-2021) a încercat ea însăşi să obţină nominalizarea Partidului Republican drept candidată la preşedinţie, deşi era creditată cu şanse minime în faţa fostului preşedinte. Ea s-a retras din cursa electorală în martie, recunoscând că Trump va fi probabil candidatul partidului, însă a precizat că nu îl va susţine.

Printre numele cel mai des vehiculate drept posibil candidat la funcţia de vicepreşedinte se numără senatorii Tim Scott şi J.D Vance, precum şi Elise Stefanik, membră a Camerei Reprezentanţilor. Însă unele zvonuri menţionau şi numele lui Nikki Haley, ultimul contracandidat al lui Trump în cursa pentru nominalizarea republicană.


„Nikki Haley nu se numără printre persoanele pe care le iau în considerare pentru funcţia de vicepreşedinte„, a spus Donald Trump pe reţeaua sa de socializare, spulberând speculaţiile.

„Dar îi doresc tot binele din lume!„, a adăugat el.

Fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud este însă populară printre alegătorii republicani moderaţi şi independenţi, voturi pe care Joe Biden le-ar putea obţine în defavoarea lui Donald Trump.

„Oricine pretinde că ştie pe cine sau când îşi va alege preşedintele Trump vicepreşedintele minte„, a spus unul dintre consilierii candidatului republican la Casa Albă. „Cu excepţia cazului în care numele acelei persoane este Donald Trump„, a mai spus el.

1
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?