X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Trump promite magnaţilor petrolului că va anula politicile de mediu ale lui Biden

10 mai. 08:45   Externe
1983 0

Donald Trump, candidatul dreptei americane la preşedinţie, le-a promis patronilor companiilor petroliere că va anula politicile de mediu ale preşedintelui Joe Biden dacă va fi ales în noiembrie, a informat joi Washington Post.

Magnatul republican le-a mai sugerat cu aceeaşi ocazie să strîngă nu puţin de un miliard de dolari pentru a finanţa campania sa, indică jurnalul american, bazîndu-se pe surse anonime pentru a relata această întîlnire care a avut loc în aprilie la Mar-a-Lago, reşedinţa sa din Florida, notează noi.md cu referire al agerpres.

În replică, echipa de campanie a rivalului său democrat, Joe Biden, l-a acuzat pe fostul preşedinte "vinde familiile muncitorilor" în schimbul "donaţiilor pentru campania sa din partea magnaţilor petrolului".

Contactată de AFP, echipa de campanie a lui Donald Trump nici nu a confirmat, nici nu a infirmat conţinutul articolului.

"Joe Biden este controlat de extremişti ecologişti care încearcă să implementeze cel mai radical program energetic din istorie şi să îi oblige pe americani să cumpere vehicule electrice pe care nu şi le pot permite", a spus o purtătoare de cuvînt.

Potrivit Washington Post, Trump s-a angajat în special să pună capăt imediat îngheţării permiselor de către administraţia Biden pentru noi exporturi de gaze naturale lichefiate (GNL).

De asemenea, el ar fi spus că va scoate la licitaţie mai multe concesiuni de foraj petrolier în Golful Mexic şi va anula restricţiile privind forajul în zona arctică din Alaska.

Jurnalul New York Times a scris şi el despre întîlnirea de la Mar-a-Lago şi apelul lui Trump pentru ca patronii să-i dea un miliard de dolari pentru campania sa.

Printre cei aproximativ 20 de patroni şi directori invitaţi s-au aflat responsabili de la Venture Global, Cheniere Energy, Chevron şi Exxon, potrivit unei liste obţinute de Washington Post.

Joe Biden a obţinut în 2022 aprobarea unui plan masiv de finanţare a tranziţiei energetice. Donald Trump, la rîndul său, pune la îndoială însuşi principiul încălzirii globale şi a retras Statele Unite din Acordul de la Paris.

"Donald Trump se comportă ca un bandit din desenele animate, propunînd să lichideze viitorul planetei pentru un cec de un miliard de dolari", a reacţionat asociaţia pentru protecţia mediului Evergreen Action într-un comunicat.

'În ultimii patru ani, America a făcut progrese istorice în ceea ce priveşte schimbările climatice, rezultînd crearea de locuri de muncă şi aer şi apă mai curate în întreaga ţară", a pledat aceasta.

Echipa de campanie a lui Joe Biden l-a acuzat pe Donald Trump că acţionează ca o "marionetă pentru cei mai mari donatori ai săi".

"Trump nu luptă pentru ceea ce este mai bun pentru familiile americane, pentru energie mai ieftină sau pentru clima noastră - îi pasă doar să cîştige aceste alegeri", a denunţat echipa democrată.

2
4
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав