X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu: „Republica Moldova nu este singură și nu va fi singură”

27 feb. 2023,, 10:11   Politică
2114 0

Republica Moldova nu este un stat mare, nu este un stat foarte prosper, însă Republica Moldova nu este singură și nu va fi singură. Este afirmația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu.

Într-o postare pe Telegram, Popescu constată că țara noastră nu va rămîne niciodată singură, pentru că este sprijinită din afară, iar aderarea la Uniunea Europeană ne-ar face și mai puternici.

„ Majoritatea statelor europene nu sînt state foarte mari. Slovacia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Belgia, nu sînt state foarte mari, dar iată această comunitate de state medii, predominant medii și mici, au creat împreună, umăr la umăr, o forță de influență globală, care se cheamă Uniunea Europeană și eventual NATO, alături de Statele Unite și Canada.

Pentru Republica Moldova putem spune că da, și noi nu sîntem singuri și noi putem fi puternici atunci cînd facem parte din această comunitate și familie.

Evident, vrem și sîntem în procesul de aderare la Uniunea Europeană.


Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană, dar deja la această etapă, Republica Moldova nu este singură în fața acestor riscuri enorme. Nu este singură în fața efectelor negative ale acestui război.

Sîntem sprijiniți de Statele Unite, de statele membre ale Uniunii Europene”, scrie Nicu Popescu.

Mai mult, vice-premierul declară că R. Moldova va organiza și summitul Comunității Politicii Europene, în care a aproape 50 de delegații de state vor veni în țara noastră pentru a ne semnala sprijin.

„Evident, aceste lucruri presupun un anumit efort organizatoric, un anumit efort financiar, dar ceea ce nu își poate permite Republica Moldova este să rămînă singură într-o astfel de regiune și capacitatea noastră de supraviețuire, de a prospera, de a păstra libertatea în țara noastră, de a păstra pacea în țara noastră, depinde de capacitatea noastră de a asigura încontinuu sprijin, ajutor, inclusiv în domeniul securității, din partea acestor parteneri, Statele Unite, Franța, Germania, Turcia.

Evident, un loc aparte în acest proces îi revine și României. Aici aș menționa și faptul că președintele Klaus Iohannis, la conferința comună cu doamna președinte Maia Sandu, în luna iulie, a declarat foarte clar că România nu va abandona Republica Moldova în absolut niciun fel de circumstanță sau scenarii, inclusiv scenarii negative și într-o anumită măsură, noi sîntem foarte siguri că pe tot spectrul de scenarii, care se pot întîmpla în jurul regiunii noastre, în jurul țării noastre, noi vom avea sprijinul garantat în primul rînd al României, dar și al Occidentului, inclusiv al Statelor Unite și statelor membre ale Uniunii Europene”, se mai arată în mesajul lui Nicu Popescu.

2
1
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?