X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Niciun reprezentant al Guvernului nu va participa la inaugurarea noului bașcan

19 iul. 2023,, 14:05   Politică
2877 1

Nici premierul Dorin Recean și niciun alt reprezentant al Guvernului nu va participa, în seara zilei de astăzi la evenimentul de inaugurare a noului bașcan al autonomiei găgăuze.

„Pe agenda publică a prim-ministrului nu figurează participarea la evenimentul de la Comrat. De altfel, nu va participa niciun alt reprezentant al Executivului la evenimentul menționat”, a declarat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Acesta a menționat că premierul Recean a spus clar că, în comunicarea cu autoritățile locale, grija principală a Guvernului va fi să sprijine cetățenii, indiferent de localitățile din care vin, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

„Scopul Executivului este să se asigure că, indiferent dacă sînt de la Bălți, Taraclia, Cahul, Vulcănești, Comrat, Călărași, sau Ungheni, oamenii beneficiază în mod egal de sprijinul pe care îl oferă autoritățile”, a mai spus Daniel Vodă.

Astăzi, la Comrat, va fi învestit noul bașcan al autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul. Ceremonia de învestire urmează să înceapă la 18.30.


Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a declarat că, în prezent, oamenii legii verifică listele persoanelor care au participat la scrutinul din autonomie, iar în paralel este investigată corectitudinea finanțării campaniei electorale.

Dacă se va constata fraudarea alegerilor în Găgăuzia, atunci ar trebui organizat un scrutin repetat, a precizat Munteanu.

3
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?