Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministrul Justiției, după amînarea Adunării Judecătorilor: Interesul public mai puțin a contat

17 mar. 2023,, 21:24   Politică
3178 1

Adunarea Generală a Judecătorilor de astăzi a fost o șansă de a debloca situația precară din justiție, prin alegerea și formarea unui organ de autoadministrare, a declarat ministrul justiției Veronica Mihailov-Moraru după întreruperea Adunării Generale a Judecătorilor.

Ministrul afirma că, prin amînarea alegerilor membrilor CSM, înțelege că se dorește perpetuarea situației grave din justiție, anunță radiomoldova.

„Reieșind din majoritatea opiniilor expuse de judecători, înțeleg, că interesul public mai puțin a contat și, că nu se dorește crearea unui CSM cu care să fie un nou început pentru rezolvarea problemelor din justiție, (numirea în funcție a judecătorilor, soluționarea mai rapidă a cazurilor, luarea deciziilor importante de administrare în sistemul judecătoresc). Astfel, se putea valorifica oportunitatea de a fi parte a reformei justiției și, mai ales, de a restabili imaginea sistemului judecătoresc”, a scris Veronica Mihailov-Moraru.

Oficialul a mai adăugat că În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure și, de această dată, chiar nu pot fi invocate acuzații de imixtiune.

2
0
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?