Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate "în legătură cu situația excepțională din justiție"

17 mar. 2023,, 16:02   Politică
4298 3

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu va convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate, în legătură cu situația excepțională din justiție, transmite Noi.md

Anunțul vine după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amînat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

"Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Moldova. Anunț că voi convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție.", a spus șefa statului.

Amintim, ședința Adunării Generale a Judecătorilor desfășurată, astăzi, 17 martie, a fost întreruptă după cîteva ore de discuții. Chestiunea privind alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din rîndul judecătorilor urmează să fie examinată pe 28 aprilie, după ce CSJ se va pronunța pe marginea contestațiilor depuse de candidații care nu au promovat evaluarea în cadrul Comisiei Pre-Vetting.

6
1
0
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?