Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul rus de Externe: Moscova și Chișinăul sînt pregătite pentru o cooperare constructivă

7 oct. 2021,, 17:20   Politică
12012 3

Moscova și Chișinăul sînt pregătite pentru o cooperare constructivă reciproc avantajoasă, în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de Prietenie și Cooperare ruso-moldovenesc din 2001.

Acest lucru a fost declarat în cadrul întîlnirii de astăzi între Ministrul Adjunct de Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko și vicepremierul Republicii Moldova pentru Reintegrare, Vlad Kulminski și Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Vladimir Cuc, care se află în Rusia, într-o vizită de lucru.

Potrivit Ministerului rus de Externe, în cadrul întrevederii au fost discutate probleme de actualitate ale relațiilor bilaterale. Părțile și-au exprimat sprijinul pentru dezvoltarea lor progresivă într-o manieră constructivă și reciproc avantajoasă, în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de prietenie și Cooperare ruso-moldovenesc din 2001. S-a remarcat revenirea treptată a cifrei de afaceri bilaterale la traiectoria de creștere. O atenție deosebită a fost acordată interacțiunii dintre ministerele de externe ale Rusiei și Moldovei.

De asemenea, părțile au discutat despre starea actuală și perspectivele procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Alte detalii nu se cunosc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?