X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu a spus de ce Irina Vlah a fost exclusă din componența CSS

3 iul. 2021,, 12:32   Politică
5588 59

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu explicații privind decizia de a o exclude pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, de pe lista componenților Consiliului Suprem de Securitate. Declarațiile au fost făcute ieri, în timpul primei vizite în regiune.

„Legea nu prevede ca în componența CSS să fie inclus bașcanul Găgăuziei. Consiliul Suprem de Securitate încearcă să lupte cu corupția, iar membrii acestui consiliu nu reprezintă regiunile, dar organele care trebuie să lupte împotriva corupției. Acestea sînt Procuratura, Centrul Anticorupție, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care sînt specialiști într-un domeniu sau altul, de exemplu în sistemul bancar. În această chestiune am pornit de la competențele în domeniul combaterii corupției, nu a reprezentării teritoriale", a declarat Maia Sandu.

Guvernatoarea autonomiei găgăuze, din sudul Republicii Moldova, Irina Vlah nu se mai regăsește printre membrii Consiliului Suprem de Securitate, după modificările operate de președinta Maia Sandu. Asta în condițiile în care locuitorii autonomiei pot lua decizii independente, în cazul în care securitatea statului ar fi pusă în pericol. Președinția spune că bașcanul nu este membru din oficiu, dar va fi invitat la ședința CSS, atunci cînd vor fi discutate subiecte ce vizează autonomia.

Bașcanul UTA Gagauz-Yeri nu este membru din oficiu al CSS.

Irina Vlah va fi invitată neapărat, atunci cînd vor exista subiecte ce vizează autonomia”, a comentat instituția prezidențială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?