X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Chicu: Astăzi Republica Moldova pierde oportunitățile de dezvoltare economică

28 mai. 2022,, 11:15   Politică
4921 0

Republica Moldova astăzi pierde oportunitățile de dezvoltare economică, pierde ritmul de dezvoltare, pierde timpul, a declarat fostul premier Ion Chicu, în cadrul unei emisiuni televizate, scrie omniapres.md.

Fostul premier afirmă că din cauza crizei economice, investițiile private sînt tot mai reduse, iar șanse ca situația să fie remediată anul viitor nu sînt. De asemenea, acesta est de părere că în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, autoritățile trebuiau să vină cu măsuri concrete anti-criză, ceea ce nu s-a întîmplat.

"În 2020, în plină criză pandemică, noi înțelegeam că dacă nu vom investi în infrastructură, astfel să asigurăm locuri de muncă, iar operatorii economici să activeze, noi nu aveam cum supravieţui. Astăzi nu se fac investiții. Deja al doilea an consecutiv, companiile care construiesc drumuri, apeducte, canalizare, etc, nu au front de muncă și astfel, pierd angajații, nu pot achita creditele, etc. Iar anul viitor, de exemplu, va fi foarte complicat să se reia activitatea, chiar dacă bani vor fi, ori, reparația drumurilor nu poate începe a doua zi.

Republica Moldova astăzi pierde oportunitățile de dezvoltare economică, pierde ritmul de dezvoltare, pierdem timpul.

Astăzi în lume se schimbă modelele economice și financiare. Sînt sigur că nimeni de la guvernare nu are capacitatea să analizeze aceste procese.


Dacă autoritățile aveau idei despre cum va evolua economia în următorii 10 ani, atunci la conferința președintelui după ședința Consiliului Suprem de Securitate nu se spunea că vom crea comisii care se va gîndi despre planuri, ci propunea ceva concret după mai mult timp de criză", a relatat fostul prim-ministru.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?