Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Chicu a anunțat ce va întreprinde Guvernul după hotărîrea Curții Constituționale

16 apr. 2020,, 11:30   Politică
3126 0

Proiectele de lege cu măsurile anticriză propus de Guvern vor fi aprobat mîine, 17 aprilie, la ședința cabinetului de miniștri, a anunțat premierul Ion Chicu, citat de Noi.md.

Odată aprobate în guvern, aceste proiecte vor fi remise Parlamentului spre examinare și aprobare în regim obșinuit, întrucît mecanismul de asumare a răspunderii executivului, a fost respins de Curtea Constituțională Chicu a atenționat că țara va intra în colasp financiar, dacă deputații nu își vor da votul pentru promovarea inițiativelor anticriză.

Urmare a recentei decizii a CCM, guvernul este de-facto lipsit de posibilitatea practică, oferită de Constituție, de a merge cu angajare de răspundere pe aceste proiecte (o eventuală neparticipare a deputaților la prezentarea proiectului de către prim-ministru înseamnă neconstituționalitatea legii din motive procedurale). Respectiv, vom merge pe procedura obișnuită. Sper Parlamentul să aprobe aceste legi. În caz contrar, țara va intra în colaps financiar și social-economic. Pe parcursul zilei de astăzi colegii de la Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei și Infrastructurii vor consulta suplimentar proiectele date cu reprezentanții asociațiilor de business, a declarat Ion Chicu.

La ședința de mîine, 17 aprilie,Guvernul urmează să aprobe proiectele de lege de susținere suplimentară a agenților economici și cele de rectificare a Bugetului de Stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, precum și fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?