X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Chicu, despre decizia ANRE: Boicot total acestor tarife aprobate ilegal

28 ian. 2022,, 17:30   Politică
6222 20

Fostul premier Ion Chicu califică drept ilegală decizia ANRE de a majora tariful la gaz în mod retroactiv, de la 1 ianuarie 2022.

Fost șef de Guvern spune că această decizie este o încălcare grosolană a legislației și există și un precedent pe această speță.

"Este o încălcare grosolană a legislației țării și a bunului simț, deoarece deciziile acestei agenții au caracter de act normativ și nu pot fi aplicate retroactiv.

Mai ales, că există și precedent judiciar exact pe această speță din decembrie 2019. Atunci, CSJ anula decizia ANRE (la solicitarea Moldovagaz, de altfel) de a stabili tarife la gaz cu efect retroactiv (mai mici, în acel caz). Ignorarea totală a legislației de către acoliții Maiei Sandu și acestei guvernări incompetente nu mai poate fi tolerată.

Boicot total acestor tarife aprobate ilegal. Vom achita volumul de gaze consumat în ianuarie la tariful vechi de 11,08. Oamenii nu trebuie să plătească pentru incompetența și corupția celor din PAS", a scris Ion Chicu pe rețelele de socializare.

17
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?