Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ivan Diacov: „Să nu ne jucăm de-a țara-n bunghi!”

13 feb. 2021,, 15:17   Politică
4987 16

Maia Sandu a procedat legal atunci cînd a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al R. Moldova. Este declarația fostului procuror general Ivan Diacov, care a criticat și modul în care s-a format majoritatea în Parlament.

„Fracțiunile parlamentare trebuiau să examineze chestiunea despre formarea unei majorități parlamentare la ședințele membrilor fracțiunilor separat, despre ce să se întocmească procese verbale ale ședințelor, cu indicarea datei, orei, numărului participanților și votanților; procesele verbale ale fracțiunilor, cu privire la formarea majorității parlamentare, trebuiau prezentate în Plenul Parlamentului pentru examinare, iar ultimul trebuia să emită o hotărîre în acest sens. Deaceea, președintele M. Sandu corect n-a luat în calcul ficțiunea, numită listă de formare a unei majorități parlamentare. Să nu ne jucăm "de-a țara-n bunghi!"”, scrie Diacov pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, la 11 februarie, ajuns în Parlament, guvernul Gavrilița nu a acumulat niciun vot din partea deputaților. Tot în acea zi, PSRM a înaintat candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. După puțin timp de la acest anunț, Maia Sandu a ieșit într-o conferință de presă și a anunțat că o înaintează repetat pe Natalia Gavrilița în funcția de prim-ministru. Ulterior, socialiștii au anunțat că vor contesta acest decret la Curtea Constituțională, iar pînă la o hotărîre finală a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze repetat programul de activitate și componența Guvernului care va fi propus de Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?