Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Grupul de inițiativă al lui Kalinin a fost înregistrat din a treia încercare

11 sep. 2020,, 16:00   Politică
2538 14

După trei încercări, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea candidatului la funcția de președinte, Alexandr Kalinin, informează eNews.

Anterior CEC l-a refuzat pe Kalinin, deoarece candidatul a încălcat legislația privind înregistrarea grupurilor de inițiativă. Cererea sa nu a acumulat numărul necesar de voturi din partea membrilor CEC, scrie tv8.md.

La rîndul său, candidatul l-a acuzat pe secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, de părtinire. La acea ședință, Președintele Comisiei chiar a trebuit să cheme poliția pentru a fi respectată ordinea.

Ulterior, Kalinin s-a adresat în judecată cu solicitarea de a anula înregistrarea în cursa prezidențială a lui Chirtoacă, Candu, Năstase, Sandu, Deliu, Țîcu și Usatîi.

CEC a eliberat astăzi membrilor grupului de inițiativă în susținerea lui Kalinin legitimația de colectare a semnăturilor în unitățile administrativ-teritoriale ale Moldovei.


Anterior, CEC a mai înregistrat cîteva grupuri de inițiativă: a liderului "Partidului Nostru" Renato Usatîi, liderului partidului "Platforma Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase, candidatului din partea partidului "Acțiune și Solidaritate", Maia Sandu, candidatului "Partidului Unității Naționale" Octavian Țîcu, candidatului din partea partidului "ȘOR", Violeta Ivanov, candidatului Liberal-Democrat, Tudor Deliu, candidatului din partea blocului electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă, a liderului Pro Moldova, Andrian Candu. Năstase și Usatîi au prezentat deja semnăturile colectate la CEC.
Grupul de inițiativă trebuie să colecteze între 15 - 25 mii de semnături din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale ale Moldovei. Ultima zi de înregistrare a grupurilor de inițiativă este 11 septembrie. Ultima zi pentru colectarea semnăturilor este 1 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?