Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

SUA va mai oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari

6 apr. 2022,, 21:14   Politică
2538 0

SUA va mai oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari ca asistență financiară, pentru consolidarea democrației și economiei.

Anunțul a fost făcut de către administratoarea USAID, Samantha Power, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu șefa statului, Maia Sandu, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Maia Sandu a reiterat poziția țării noastre față de războiul din Ucraina.

„Mii de oameni nevinovați, inclusiv copii, au fost uciși. E greu de crezut ca aceasta se întîmplă în secolul 21. Acest război trebuie oprit. Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește azi o tragedie greu de pus în cuvinte. O tragedie care ne vizează pe toți. Acest război trebuie oprit. Din prima zi a agresiunii militare, Republica Moldova a chemat la pace. Am condamnat ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Ne-am implicat în sprijinirea ucrainenilor ce s-au refugiat în țara noastră. Moldovenii s-au solidarizat cu ucrainenii încă din prima zi de război. Oamenii s-au mobilizat”, a declarat șefa statului.

Potrivit acesteia, circa 96.000 de refugiați ucraineni se află, la moment, în Republica Moldova, iar peste 80.000 sunt cazați în casele cetățenilor. Totodată, populația RM a crescut cu 4%.


Samantha Power, aflată într-o vizită oficială în RM, a condamnat războiul și a precizat SUA va ajuta țara noastră.

„Acum șase luni am fost aici, pentru că SUA poartă exact aceleași convingeri cu cetățenii acestei țări. Credem în democrație, în lupta împotriva corupției”, a spus administratoarea USAID.

Ea a lăudat solidaritatea moldovenilor și a anunțat că SUA va mai oferi asistență finciară țării noastre.

„Cetățenii acestei țări au demonstrat o generozitate extraordinară, pentru că și-au deschis inimile pentru oamenii din Ucraina. Sunt bucuroasă să anunț în context o asistență de 50 milioane de dolari care vor fi oferiți Republicii Moldova pentru consolidarea democrației și pentru reducerea dependenței de piețele din Federația Rusă. Această asistență este pentru a ajuta Republica Moldova să facă față provocărilor. Cu acești bani va fi sprijinită agricultura, industria textilă, sectorul IT și vom continua să sprijinim munca Moldovei în combaterea corupției și să ajutăm mass-media să combată fluxul enorm de propagandă. Sperăm că vom reuși să vă ajutăm să vă extindeți energia regenerabilă. SUA vor rămîne alături de cetățenii acestei țări pentru a răspunde la nevoile lor imediate”, a declarat Power.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?