Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gavrilița explică de ce Centrul pentru refugiați trece în gestiunea Guvernului

16 mar. 2022,, 15:45   Politică
3258 0

Scandalul privind Centrul temporar de plasament pentru persoanele refugiate din Ucraina din cadrul Moldexpo continuă. După ce primarul Ion Ceban a criticat decizia Guvernului de a trece Centrul Moldexpo în gestiunea acestuia, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilia, a venit cu mai multe precizări în care explică motivele pentru care a fost necesară gestionarea instituției de către Guvern.

Natalia Gavrilița a declarat că decizia Guvernului vinde după mai multe incidente: „Vreau să vă spun că Centrul temporar de plasamnet pentru refugiați Moldexpo rămîne funcțional și reamintesc că acest centru trece în gestiunea Guvernului. sînt cîteva motive care n-au adus la această decizie și cel mai important este că de mai multe ori am avut incidente cînd domnul primar Ceban a utilizat nevoia familiilor și copiilor care au fugit de război pentru a obține dividende politice”, a precizat prim-ministra.

„Am avut mai multe incidente unde transportul Primăriei a transportat refugiați către Centrul Moldexpo fără a trece procedura centralizată de triere și astfel se crea o problemă artificială pe care tot domnul Ceban toată noaptea o rezolva. Chiar ieri am avut o situație cînd a fost dus transportul la trecerea frontierei, deși refugiații așteptau să fie duși cu autorcarele direct la Huși, dumnealui cu ajutorul acestui transport dorea să îi aducă la Chișinău, aceasta merge în contradicție cu eforturile Guvernului”, a adăugat Gavrilița.

Spre final, prim-ministra a conchis că Centrul de treiere a trecut în gestiunea Guvernului, deoarece nu mai putea fi gestionat de primărie: „Cred că au văzut toți cetățenii scandaluri și victimizare în Consiliul Municipal Chișinău unde se cere chiar și acoperirea acestor cheltuieli ca și le-a asumat Primăria de către Guvernul, dacă nu poate fi gestionat acest centrul sîntem nevoiți să preluă, gestionarea acestuia”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul Capitalei, Ion Ceban, sugerează că Guvernul ar fi preluat în gestiune centrul dat din motiv că în Republica Moldova în următoarele zile urmează să ajungă mai mulți oficiali europeni, relatează Noi.md cu referire la tv8.md.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?