Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Dragalin: Procuratura Anticorupţie nu l-a uitat pe Plahotniuc

14 apr. 2023,, 17:29   Politică
2707 0

Şefa Procuraturii anticorupţie, Veronica Dragalin, a vorbit despre progresul investigaţiilor în dosarele penale de rezonanţă.

După cum relatează Infotag, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, ea a declarat că "procurorii lucrează la toate dosarele penale intentate, dar există dificultăţi semnificative, întrucît acuzaţii au fugit din ţară", transmite Noi.md

Răspunzînd la o întrebare despre dosarul împotriva oligarhului Vladimir Plahotniuc, ea a remarcat că oamenii legii nu pot spune cu certitudine unde se află, iar acest lucru complică ancheta.

"Procuratura anticorupţie nu l-a uitat pe Plahotniuc, vă asigur. Pot să vă spun că am finalizat o anchetă penală pe unul dintre episoadele în care este acuzat. Prejudiciul este de 40 de milioane de euro. Pentru ca noi să finalizăm dosarul în lipsa lui, procurorul a trebuit să demonstreze că am respectat cerinţele noii legi, care ne permite să efectuăm o anchetă în lipsa învinuitului. La întrebările noastre oficiale, nu avem niciun răspuns care să confirme locul unde se află această persoană. În această situaţie, legea ne permite să acţionăm fără el, pentru că nu-l putem localiza", a spus procurorul.

Ea a menţionat că Procuratura anticorupţie a depus în august o cerere de trimitere a dosarului în instanţă în lipsa acestuia.


"Cu toate acestea, legea le permite avocaţilor să folosească diverse metode pentru a amîna şedinţele de judecată. Vedem apărători folosind aceleaşi tactici iarăşi şi iarăşi. Procuratura anticorupţie a venit cu o iniţiativă, propunînd modificarea legii, pentru a nu se face abuz de ea. Sperăm la o decizie finală, astfel încît să putem trimite dosarul în judecată", a spus Dragalin.

2
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?