X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon avertizează că transferul din bani publici pentru datoria la gaze „Este o schemă”

1 dec. 2021,, 08:24   Politică
3000 5

„Procedural, s-a încălcat tot. Este o schemă”. Astfel a calificat liderul PSRM, Igor Dodon, transferul din bani publici pentru datoria la gaz, efectuat acum cîteva zile. Declarația a fost făcută la o emisiune de la Primul în Moldova, transmite noi.md cu referire la unimedia.

„Este schemă. Procedural, s-a încălcat totul. Energocom, care este o companie de stat, cesionează datoriile Moldovagaz - compania privată, și acolo dacă le iei pe elemente sînt multe întrebări, e clar că nu se apucă Procuratura de investigat că se tem de autorități, dar niciun demers înaintat nu va rezolva nimic”, a declarat Dodon.

„1,3 mlrd lei din bugetul statului pentru o companie privată, în istoria Moldovei nu am văzut așa ceva”, a adăugat acesta.

Gazprom a notificat pe 22 noiembrie, că Moldova trebuie să achite datoria pentru a nu sista livrările de gaze naturale. Ulterior, compania a anunțat că a decis să facă o excepție pentru Moldova și acceptat prelungirea termenului limită de plată pînă vineri, la solicitarea autorităților de la Chișinău.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?