X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O delegație a Parlamentului European va vizita Republica Moldova

31 mar. 2022,, 07:01   Politică
2714 0

Europarlamentari din Comisia pentru afaceri externe și Subcomisia pentru securitate și apărare vor vizita Republica Moldova între 31 martie și 2 aprilie, în contextul războiului din Ucraina, transmite HotNews.

Delegația va fi condusă de vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe, Urmas Paet (Renew Europe, Estonia) și de președinta Subcomisiei pentru securitate și apărare, Nathalie Loiseau (Renew Europe, Franța).

Potrivit sursei citate, în timpul vizitei, eurodeputații vor observa situația de pe teren din Republica Moldova, țară vecină Ucrainei.

„Aceștia vor fi alături de autoritățile moldovene în semn de solidaritate europeană unanimă cu cetățenii moldoveni și vor anunța, în numele Parlamentului European, inițiative concrete de sprijinire a democrației”, precizează comunicatul PE.

Delegația Parlamentului European se va întîlni, printre alții, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu parlamentari, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor internaționale.


Pe lîngă copreședinți, delegația va fi compusă din următorii eurodeputați: Siegfried Mureșan (PPE, România), Evin Incir (S&D, Suedia), Dragoș Tudorache (Renew Europe, România), Susanna Ceccardi (ID, Italia) și Anna Fotyga (ECR, Polonia).

Peste 300.000 de ucraineni s-au refugiat în Republica Moldova, punînd o presiune puternică asupra autorităților și resurselor țării.

Republica Moldova a depus recent o cerere oficială de aderare la UE.

Joi, 24 martie, Parlamentul European a convenit să furnizeze Moldovei 150 de milioane de euro sub formă de ajutor macrofinanciar pentru a acoperi o parte din nevoile sale de finanțare externă. În cursul aceleiași sesiuni plenare, eurodeputații au aprobat sprijinul operațional acordat de Frontex țării noastre, inclusiv la frontierele sale cu Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?