X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Partidul Șor, lipsit de alocații de la bugetul de stat

8 dec. 2021,, 14:37   Politică
3024 3

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aplicat repetat sancțiunea sub formă de avertisment concurentului electoral Partidul Politic „Șor” pentru folosirea repetată a fondurilor materiale nedeclarate în mărime de minim 21 665,01 lei.

Decizia vine în contextul examinării informațiilor ce țin de executarea hotărîrii CEC privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021.

În acest fel, organizînd un eveniment electoral pe data de 3 decembrie 2021, s-a constatat că, concurentul electoral Partidul Politic „Șor” n-a reflectat sub nicio formă prețul serviciilor de prestație artistică a artiștilor/formațiilor artistice care au evoluat.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat organele electorale că, la acest protest, organizat în adiacentul Judecătoriei mun. Bălți, un grup de simpatizanți ai partidului repartizau pungi cu produse alimentare protestatarilor.

Comisia a decis să aplice Partidului Politic Șor sancțiunea complementară sub formă de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de un an, începînd cu 1 ianuarie 2022 și pînă la 31 decembrie 2022.


Totodată, Comisia a remis Procuraturii Anticorupție, spre examinare conform competenței, demersul Inspectoratului de Poliție Bălți cu privire la faptele de corupere a alegătorilor.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?