Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Propunerea Maiei Sandu pentru ca PSRM să-și retragă moțiunea de cenzură

11 noi. 2019,, 12:55   Politică
6154 6

Prim-ministra Maia Sandu a înaintat o propunere de compromis socialiștilor, pentru ca aceștia să-și retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Sandu propune ca legea pentru care și-a asumat răspunderea Cabinetul de miniștri să rămînă în vigoare și să fie trimisă pentru expertizare Comisiei de la Veneția, scrie tv8.md.

„Îmi iau angajamentul public să nu expediez lista scurtă de candidați către CSP înainte să vină avizul Comisiei de la Veneția”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Sandu a catalogat drept „suspectă” decizia socialiștilor de a se opune preselectării candidaților la funcția de procuror general de către premier și a punctat că aceasta era „singura soluție pentru a evita riscul numirii unui procuror general cu probleme de integritate pentru viitorii șapte ani”.

„Implicarea Guvernului în acest proces este necesară, mai ales în situația în care ne aflăm. Eu am datoria în fața oamenilor că viitorul procuror selectat de CSP să fie independent”, a declarat Maia Sandu.


Prim-ministra a adăugat că, anterior, Comisia de la Veneția a punctat că selectarea procurorului general trebuie să se facă astfel încît să se obțină încrederea publicului.

Maia Sandu a enumerat mai multe state din Uniunea Europeană unde procurorul general este selectat de Guvern: Suedia, Danemarca, Norvegia, Portugalia, Franța, Austria, România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?