X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce spune poliția despre posibile proteste după alegeri

22 feb. 2019,, 13:40   Politică
3131 1

Reprezentanții Inspectoratului General de Poliție spun că nu au fost identificate deocamdată informații precum că ar putea avea loc proteste în ziua de după alegeri.

„Poliția monitorizează în prezent situația din teritoriu, intenții de destabilizare nu sînt”, a spus Marin Maxian, șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și reprezentantul Inspectoratului General de Poliție (IGP) la Comisia Electorală Centrală (CEC), fiind rugat de jurnaliști să comenteze informații dintr-un comunicat de presă al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău, la acest subiect.

„Cei care au emis asemenea comunicate, pe ce s-au bazat, noi nu cunoaștem. Dacă vor apărea acțiuni de susținere sau alte momente, Poliția le va monitoriza și va asigura ca asemenea acțiuni să se desfășoare în conformitate cu legislația în vigoare. Întrunirile electorale se desfășoară în strictă conformitate cu legea, iar orice încercare de comportament agresiv și violent, Poliția va acționa în conformitate cu competențele, pentru a curma astfel de acțiuni, indiferent de cine pe cine susține și care sînt intențiile”, a spus Marin Maxian, în cadrul unei conferințe de presă.

Tot azi, reprezentantul IGP a spus că, în ziua alegerilor vor fi disponibilizați circa opt mii de polițiști, pentru a fi asigurată ordinea publcă în ziua scrutinului electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?